Blog
  • Hoofdpagina
01
10
2024

Nieuwsbrief herfst 2024

Door Riaz 0

De herfst is begonnen, en bij Taus Gym betekent dat één ding: tijd voor nieuwe, uitdagende ervaringen!

 

Deze keer zal de Civil Instructor Course bij Taus Gym georganiseerd worden! Daarnaast start binnenkort een nieuwe ronde van de Women Only Krav Maga cursus. En om het jaar op een sportieve noot af te sluiten, nodigen we je uit voor de eindejaarsborrel.

 

Ook vind je bij ons de laatste updates over de aankomende Krav Maga-examens en de voorbereidingen daarvan.

 

Benieuwd wat er allemaal speelt bij Taus Gym in de komende maanden? Lees dan snel verder!

CIC bij Taus Gym

De Civil Instructor Course wordt bij Taus Gym georganiseerd! Tijdens deze intensieve cursus worden aspirant Krav Maga instructeurs opgeleid tot volwaardige Krav Maga instructeurs. Met trots vermelden we dat Emma ook mee gaat doen aan deze cursus!

De CIC duurt 23 dagen en is opgesplitst in 3 blokken in december, februari en maart:

 

  • CIC part 1:          vrijdag 6 dec t/m zondag 15 dec 2024
  • CIC part 2:          vrijdag 31 jan t/m zondag 9 feb 2025
  • CIC part 3:          donderdag 13 mrt t/m zaterdag 15 mrt 2025

 

Tijdens de CIC zal het lesrooster wat veranderen in de weekenden. De lessen op zaterdag en zondag ochtend worden verplaatst naar 17.30u in dezelfde volgorde. Houd daarom de agenda goed in de gaten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Women only: Empowerment Workshop

Bij Taus Gym zien we een groeiend aantal vrouwen die zich bij ons aansluiten, en daar zijn we enorm trots op. Om dit succes te vieren, nodigen we al onze vrouwelijke leden uit voor een speciale training!

In deze training ligt de focus op situaties waar vrouwen in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. Samen met andere krachtige vrouwen werk je in een uitdagende omgeving aan weerbaarheid.

 

Deze training zal verzorgd worden op donderdag 16 januari 2025 door IKMF Stay Away director Louise Pross.

 

Alle dames van Taus Gym zijn welkom om mee te doen aan deze training, dus ook als je alleen de FIT of Grappling lessen volgt. De bijdrage is €15,-.

 

We zijn nog op zoek naar een geschikte locatie en tijd. Deze worden binnenkort bekend gemaakt.

 

De uiterste inschrijfdatum is 2 januari 2025. Meld je aan via het contactformulier.

Ledenborrel

Het einde van 2024 is alweer in zicht en graag willen we dit feestelijk afsluiten samen met jou. Tijdens de jaarlijkse ledenborrel kijken we terug op een mooi en gezellig jaar en verheugen we ons op de start van een nieuw jaar.

 

Met hapjes, drankjes en een hoop gezelligheid organiseren we de borrel op zaterdag 14 december 2024 op onze locatie in Tilburg, Professor Romeinstraat 11A.

 

Alle leden vanaf 16 jaar zijn van harte welkom vanaf 19.00u en de eigen bijdrage is €15,-.

 

Meld je aan voor de borrel vóór 14 november 2024 via het contactformulier.

Vakantierooster 

In de herfst- en kerstvakantie hanteren we een aangepast lesrooster. Houd daarom goed de agenda in de gaten zodat je jouw trainingen goed kunt inplannen.

 

Ook goed om te weten: tijdens de vakanties met de week ervoor en erna mag je ongeacht je lidmaatschap elke training volgen!

 

Dat betekent dat jij aan alle lessen van Krav Maga en FIT mee mag doen. Daarnaast is er ook Grappling waar je aan kan deelnemen tijdens de vakantie periodes.

 

Herfstvakantie: 19 oktober t/m 27 oktober 2024

Kerstvakantie: 21 december 2024 t/m 5 januari 2025

Women Only Krav Maga cursus

Binnenkort gaan we weer van start met een nieuwe cursus van de Women Only Krav Maga! Deze cursus richt zich op het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van effectieve zelfverdedigingstechnieken voor situaties waar specifiek vrouwen vaker mee te maken krijgen zoals intimidatie en (seksueel) geweld. Ook is het voor jezelf opkomen en aangeven van grenzen een belangrijk onderdeel van de cursus.

A

Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfverdediging om deel te nemen aan deze cursus.

 

Bovendien zijn alle fitness niveaus en

leeftijden van harte welkom!

A

A

A

Wil je ontdekken wat de

cursus voor jou kan betekenen?

Kom dan langs voor een

gratis proefles op maandag

6 januari of 13 januari 2025 

en laat het ons weten via

het contactformulier.

A

Gedurende 9 lessen werken we samen aan het vergroten van jouw weerbaarheid en leren we je waardevolle skills voor in het dagelijks leven.

De cursus zelf zal plaatsvinden van 20 januari t/m 24 maart 2025.

 

Ben of ken jij iemand die wil deelnemen? Schrijf je dan hier in voor de cursus.

 

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de Women Only cursus pagina.

Examens

Wil jij de volgende stap zetten in Krav Maga? Om het volgende level te bereiken, moet je een officieel IKMF examen afleggen. De locatie van het examen zal afhankelijk zijn van je level en is hier onder te vinden.

 

Meld je hier aan voor de examens.

 

Om je aan te melden voor het examen dien je ingeschreven te zijn bij de IKMF bond. Op de IKMF website vind je hier meer informatie over.

Pre-test

De pre-test is er voor iedereen die de technieken al onder de knie heeft maar ze nog verder wil aanscherpen. Tijdens deze training volg je dezelfde structuur als het officiële IKMF examen en dit is daarmee de perfecte voorbereiding voor jouw eerstvolgende examen.

 

Bovendien krijg je aan het einde van de pre-test persoonlijke feedback die je verder zal helpen in jouw training en weet je ook of je echt klaar bent voor het officiële examen.

 

Hieronder vind je de datum van de eerstvolgende pre-test. Schrijf je in via het contactformulier. Je kunt je tot uiterlijk 16 maart 2025 inschrijven.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

A

Datum: zondag 30

maart 2025

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00 (max 2u.)

 

Bijdrage: €15,- per

level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Examens

Wil jij de volgende stap zetten in Krav Maga? Om het volgende level te bereiken, moet je een officieel IKMF examen afleggen. De locatie van het examen zal afhankelijk zijn van je level en is hier onder te vinden.

 

Meld je hier aan voor de examens.

 

Om je aan te melden voor het examen dien je ingeschreven te zijn bij de IKMF bond. Op de IKMF website vind je hier meer informatie over.

LOKALE EXAMENS:

P1, P3 EN P5  

 

Datum: woensdag 20 november 2024

 

Tijd: van 19:30u tot 22:00

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

 

*Inschrijven kan tot 20

oktober 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS:

P2

 

Datum: zaterdag 9 november 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 9

oktober 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS:

P4

 

Datum: zondag 10 november 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 10

oktober 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS:

G-LEVELS

 

Datum: zondag 10 november 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €50,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 10

oktober 2024

A

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

Stagiaire bij Gewoon Diëtetiek

Mijn naam is Isis van der Velden en ik doe op dit moment de MBO opleiding ‘’adviseur duurzame leefomgeving’’ op Yuverta in Tilburg.

 

Ik loop stage bij Gewoon Diëtetiek omdat ik op mijn opleiding de specialisatie lifestyle volg en ik wil me meer in voeding en gezondheid verdiepen.

 

Dit artikel gaat over de voedselafdruk, ik heb gekozen om over dit onderwerp te schrijven omdat het vaak is behandeld op school en omdat het erg belangrijk is voor onze toekomst.

Wat is jouw voedselafdruk?

Het is goed om gezond te eten, maar duurzaam eten is ook van belang. Door te kijken naar jouw voedselafdruk kom je erachter komen of jij een duurzame eter bent. In dit artikel lees je wat de voedselafdruk betekent, wat het belang van de voedselafdruk is én hoe je je voedselafdruk kunt verkleinen.

BEREKEN JOUW VOEDSELAFDRUK

DOE DE TEST!

De aarde bestaat uit land en water. Het land wordt gebruikt voor de landbouw om voedsel te verbouwen voor de mensen. Ieder persoon gebruikt een deel van deze ruimte op aarde. Op dit moment gebruiken de mensen teveel aardoppervlak, met als gevolg dat de aarde niet meer op tijd kan herstellen om ons te blijven voorzien van levensmiddelen. Als de wereldbevolking gedeeld wordt door het aardoppervlak, wordt er berekend hoeveel oppervlakte grond beschikbaar is. Er is op basis van een eerlijke verdeling per mens maar 0,9 hectare landbouwgrond beschikbaar. Over het algemeen gebruikt een gemiddelde Nederlander 1,6 hectare aan landbouwgrond. Dit is meer dan er beschikbaar is en zorgt voor schade aan het milieu.

 

Het verkleinen van de voedselafdruk kan bijdragen aan een duurzamere toekomst voor onze planeet. Het verkleinen van je voedselafdruk helpt om de belasting van natuurlijke hulpbronnen, zoals water en land, te verminderen. Door het verkleinen van de voedselafdruk kunnen we de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen verminderen, wat helpt bij het bestrijden van klimaatverandering.

 

Je kan er op verschillende manieren voor zorgen dat jij een duurzamere eter wordt. Bijvoorbeeld door minder vlees en zuivel te eten. Zuivelproducten hebben een grotere ecologische voetafdruk dan plantaardig voedsel.

 

Ook is het een goede keuze om lokaal en seizoensgebonden producten te kopen. Deze producten hebben vaak een lagere impact doordat ze minder transportenergie vereisen. Let er ook op dat je geen voedsel verspilt, maar juist bewaart, zodat het voedsel de dag daarna bijvoorbeeld nog opgegeten kan worden.

Nu je weet wat de voedselafdruk betekent wil jij er vast wel achter komen hoe groot jouw voedselafdruk is! Via de website van het voedingscentrum (Voedselafdruk – Voedingscentrum) kun je een test invullen en krijg je precies te zien hoeveel hectare landbouwgrond jij gebruikt. Hieronder krijg je tips die jouw kunnen helpen om je voedselafdruk te verkleinen!

 

Isis van der Velden
Stagiaire Gewoon Diëtiek

Wil je meer weten? Neem dan contact op via:

 

06 11263154 

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/

En dat was de nieuwsbrief alweer. We kijken er naar uit om het laatste seizoen van het jaar met jou te doorbrengen. Tot snel!

 

Met sportieve groet,

 

Team Taus Gym

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment