Blog
  • Hoofdpagina
01
10
2024

Nieuwsbrieft herfst 2024 kids & jongeren

Door Riaz 0

De herfst is in volle gang, en wij zijn er klaar voor om deze kleurrijke en frisse periode vol energie aan te gaan!

 

In deze periode zal de Civil Instructor Course naar Taus Gym toe komen. Daarnaast starten we weer met een nieuwe ronde van de Women Only Krav Maga cursus, en staan er nog meer spannende evenementen op de planning.

 

Wil je weten hoe je je kunt voorbereiden op de examens? Ook daarvoor brengen we al het nieuws naar jou.

 

Nieuwsgierig naar wat er allemaal op het programma staat bij Taus Gym? Lees snel verder!

CIC bij Taus Gym

De Civil Instructor Course wordt bij Taus Gym georganiseerd! Tijdens deze intensieve cursus worden aspirant Krav Maga instructeurs opgeleid tot volwaardige Krav Maga instructeurs. Met trots vermelden we dat Emma ook mee gaat doen aan deze cursus!

De CIC zal plaatsvinden in Tilburg en duurt 23 dagen en is opgesplitst in 3 blokken in december, februari en maart:

 

  • CIC part 1:          vrijdag 6 dec t/m zondag 15 dec 2024
  • CIC part 2:          vrijdag 31 jan t/m zondag 9 feb 2025
  • CIC part 3:          donderdag 13 mrt t/m zaterdag 15 mrt 2025

 

Tijdens de CIC zal het lesrooster wat veranderen maar niet voor de kids en jongeren Krav Maga lessen. Deze trainingen blijven het reguliere lesrooster volgen.

Ouder-kind workshop

Met Krav Maga leer je jezelf goed te verdedigen, maar wat doe je als je samen met een vriend of familielid in een lastige situatie komt?

 

In een speciale workshop voor ouders en kinderen gaan we kijken naar situaties waarin je dierbaren bij je zijn. Wat doe je dan, hoe zorg je ervoor dat iedereen veilig blijft en welke afspraken maak je samen? Dat leer je tijdens deze training!

 

Deze training is speciaal georganiseerd voor de ouders van onze kids en jongeren leden!

 

Lijkt het je leuk om mee te doen? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

 

De uiterste inschrijfdatum is 17 november 2024.

Datum: Zondag 1 december 2024

Tijd: 13.00u

Bijdrage: €15,- per ouder, kids en jongeren leden mogen gratis meedoen!

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Women only: Empowerment Workshop

Bij Taus Gym zien we steeds meer vrouwen die komen trainen, en dat vinden we supertof! Om dit te vieren, organiseren we een speciale training, speciaal voor alle vrouwen bij Taus Gym.

 

Tijdens deze training ga je samen met andere sterke vrouwen werken aan zelfvertrouwen en weerbaarheid. We focussen op situaties waar je in het dagelijks leven mee te maken kunt krijgen, en helpen je om sterker in je schoenen te staan.

 

Deze training zal verzorgd worden op donderdag 16 januari 2025 door IKMF Stay Away director Louise Pross.

 

Alle dames vanaf 14 jaar van Taus Gym zijn welkom om mee te doen aan deze training! De bijdrage is €15,-.

 

We zijn nog op zoek naar een geschikte locatie en tijd. Deze worden binnenkort bekend gemaakt.

 

De uiterste inschrijfdatum is 2 januari 2025. Meld je aan via het contactformulier.

Halloweentrainingen

De Halloweentrainingen keren dit jaar ook weer terug!

De Krav Maga lessen voor de kids (8-12 jaar) krijgen weer een spannende draai in de laatste week van oktober. De trainingen zullen dan in thema verzorgt worden en we vragen aan jou om ook verkleed naar de les te komen zodat we er samen een griezelig feestje van kunnen maken!

 

Op de volgende data krijgen de lessen een griezelig tintje en mag je jouw vetste, engste kostuum aantrekken voor onze speciale Halloween trainingen:

 

Tilburg: maandag 28 oktober en dinsdag 29 oktober 2024

Breda: maandag 28 oktober en donderdag 31 oktober 2024

 

Al onze kids Krav Maga leden zijn van harte welkom en inschrijven voor deze trainingen is niet nodig. We willen wel graag weten of er ouders zijn die mee willen helpen met deze griezelige trainingen. Laat het ons weten via het contactformulier!

 

Hopelijk zien we jullie dan ook!

Vakantierooster 

In deze periode krijgen we ook weer te maken met de herfst- en kerstvakantie. Tijdens deze vakanties passen we ons gebruikelijke lesrooster aan. Houd daarom de agenda binnen handbereik zodat je op de hoogte bent van welke lessen er zijn tijdens de vakanties.

 

Ook goed om te weten: tijdens de vakanties met de week ervoor en erna mag je vanaf 12 jaar, ongeacht je lidmaatschap meedoen met de FIT bokszaktrainingen!

 

Herfstvakantie: 19 oktober t/m 27 oktober 2024

Kerstvakantie: 21 december 2024 t/m 5 januari 2025

Women Only Krav Maga cursus

Binnenkort gaan we weer van start met een nieuwe cursus van de Women Only Krav Maga!

 

Als moeder begrijp je hoe belangrijk het is dat je kinderen veilig en zelfverzekerd zijn. Deze cursus richt zich op situaties die vrouwen helaas vaak tegenkomen, zoals intimidatie en ongewenste aandacht. Je leert sterker in je schoenen te staan met effectieve zelfverdedigingstechnieken maar ook grenzen aangeven door middel van je stemgebruik.

A

Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfverdediging om deel te nemen aan deze cursus.

 

Bovendien zijn alle fitness niveaus en

leeftijden van harte welkom!

A

A

A

Wil je ontdekken wat de

cursus voor jou kan betekenen?

Kom dan langs voor een

gratis proefles op maandag

6 januari of 13 januari 2025 

en laat het ons weten via

het contactformulier.

A

Gedurende 9 lessen werken we samen aan het vergroten van jouw weerbaarheid en leren we je waardevolle skills voor in het dagelijks leven.

De cursus zelf zal plaatsvinden van 20 januari t/m 24 maart 2025.

 

Ben of ken jij iemand die wil deelnemen? Schrijf je dan hier in voor de cursus.

 

Deze cursus is geschikt voor deelnemers vanaf 14 jaar oud, maar ook jongere meiden zijn van harte welkom voor een gratis proefles om te zien of de cursus geschikt is voor hen.

 

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de Women Only cursus pagina.

Examens

Daar zijn ze weer, de examens! We hebben weer extra trainingen voor jullie zoals de curriculumtraining en pre-test zodat jullie straks helemaal klaar zijn voor het officiële IKMF examen.

Pre-test

Ben je al goed op weg naar je examen en wil je jouw technieken nog verder verfijnen of wil ben je simpelweg benieuwd hoe je Krav Maga vaardigheden ervoor staan? Dan is de pre-test precies wat je nodig hebt! Deze test volgt de officiële examenstructuur, dus het is als een mini-examen om je voor te bereiden op het echte werk.

 

Aan het einde van de test ontvang je jouw eigen persoonlijke feedback. Het is super handig voor je training en het zal je helpen om nog beter te worden. Dus na de test, weet je zeker of je helemaal klaar bent om het officiële examen af te leggen.

 

Hieronder vind je de datum van de eerstvolgende pre-test. Schrijf je in via het contactformulier. Je kunt je tot 2 februari 2025 voor de pre-test inschrijven.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

A

Datum: zondag 16

februari 2025

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00 (max 2u.)

 

Bijdrage: €15,- per

level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Examens

Wil jij de volgende stap zetten in Krav Maga? Om het volgende level te bereiken, moet je een officieel IKMF examen afleggen. De locatie van het examen zal afhankelijk zijn van je level en is hier onder te vinden.

 

Meld je hier aan voor de examens.

 

Om je aan te melden voor het examen dien je ingeschreven te zijn bij de IKMF bond. Op de IKMF website vind je hier meer informatie over.

LOKALE EXAMENS: 

K1/J1, K3/J3 EN K5/J5

 

Datum: zondag 24 november 2024

 

Tijd: van 13:00u tot 19:00

 

Kosten: €40,-

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

 

*Inschrijven kan tot 24

oktober 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: 

K2/J2 EN K4/J4

 

Datum: zondag 17 november 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €40,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

 

*Inschrijven kan tot 17

oktober 2024

A

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

Stagiaire bij Gewoon Diëtetiek

Mijn naam is Isis van der Velden en ik doe op dit moment de MBO opleiding ‘’adviseur duurzame leefomgeving’’ op Yuverta in Tilburg.

 

Ik loop stage bij Gewoon Diëtetiek omdat ik op mijn opleiding de specialisatie lifestyle volg en ik wil me meer in voeding en gezondheid verdiepen.

 

Dit artikel gaat over de voedselafdruk, ik heb gekozen om over dit onderwerp te schrijven omdat het vaak is behandeld op school en omdat het erg belangrijk is voor onze toekomst.

Wat is jouw voedselafdruk?

Het is goed om gezond te eten, maar duurzaam eten is ook van belang. Door te kijken naar jouw voedselafdruk kom je erachter komen of jij een duurzame eter bent. In dit artikel lees je wat de voedselafdruk betekent, wat het belang van de voedselafdruk is én hoe je je voedselafdruk kunt verkleinen.

BEREKEN JOUW VOEDSELAFDRUK

DOE DE TEST!

De aarde bestaat uit land en water. Het land wordt gebruikt voor de landbouw om voedsel te verbouwen voor de mensen. Iedere persoon gebruikt een deel van deze ruimte op aarde. Op dit moment gebruikt de mens te veel aardoppervlak, met als gevolg dat de aarde niet meer op tijd kan herstellen om ons te blijven voorzien van levensmiddelen. Als de wereldbevolking gedeeld wordt door het aardoppervlak, wordt er berekend hoeveel oppervlakte grond er beschikbaar is. Op basis van een eerlijke verdeling is er per mens maar 0,9 hectare landbouwgrond beschikbaar. Over het algemeen gebruikt een gemiddelde Nederlander 1,6 hectare aan landbouwgrond. Dit is meer dan er beschikbaar is en dat zorgt voor schade aan het milieu.

Het verkleinen van de voedselafdruk kan bijdragen aan een duurzamere toekomst voor onze planeet. Het verkleinen van je voedselafdruk helpt om de belasting van natuurlijke hulpbronnen, zoals water en land, te verminderen. Door het verkleinen van de voedselafdruk kunnen we de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen verminderen, wat helpt bij het bestrijden van klimaatverandering.

Je kan er op verschillende manieren voor zorgen dat jij een duurzamere eter wordt. Bijvoorbeeld door minder vlees en zuivel te eten. Zuivelproducten hebben een grotere ecologische voetafdruk dan plantaardig voedsel.

Ook is het een goede keuze om lokaal en seizoensgebonden producten te kopen. Deze producten hebben vaak een lagere impact doordat ze minder transportenergie vereisen. Let er ook op dat je geen voedsel verspilt, maar juist bewaart, zodat het voedsel de dag daarna bijvoorbeeld nog opgegeten kan worden.

Nu je weet wat de voedselafdruk betekent wil jij er vast wel achter komen hoe groot jouw voedselafdruk is! Via de website van het voedingscentrum (Voedselafdruk – Voedingscentrum) kun je een test invullen en krijg je precies te zien hoeveel hectare landbouwgrond jij gebruikt. Hieronder krijg je tips die jouw kunnen helpen om je voedselafdruk te verkleinen!

 

Isis van der Velden
Stagiaire Gewoon Diëtiek

Wil je meer weten? Neem dan contact op via:

 

06 11263154 

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/

En dat was de nieuwsbrief alweer. We kijken er naar uit om het laatste seizoen van het jaar met jou te doorbrengen. Tot snel!

 

Met sportieve groet,

 

Team Taus Gym

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment